Pigment implanteras med små mikroblad, som ger ett naturligt utseende av hår av olika längder. Ögonbrynen blir inte helt ifyllda med pigment, utan man tatuerar in hårlinjer i deras naturliga tillväxtriktning. Med denna teknik vill vi inte uppnå effekten av kvällsmakeup, utan mer korrigera brister och förbättra brynens naturliga look och underlätta för dig i din vardag.

Pigmenten som används är av mineraliskt ursprung från Tyskland, utan tungmetaller och är helt naturliga. De assimileras med hudens egna pigment och framhäver ditt utseende.

Vi rekommenderar detta till alla som vill återställa sina ögonbryn till bästa möjliga och naturliga form.

Vi använder oss utav Phibrows microblading som är en permanent makeupmetod för tatuering av ögonbryn. Formen på ögonbrynen beräknas enligt den gyllene korsningen (phi 1.618) och ansiktets morfologi. Detta betyder att vi följer dina naturliga ansiktsformer och individanpassar dina ögonbryn för att förhöja din naturliga skönhet. Vi använder oss alltid av sterila engångsverktyg där formen skapas utifrån dina förutsättningar.

Microblading håller upp till 2 år beroende på hudtyp, ålder och hur du sköter om din tatuering. Sol, klor och saltvatten bleker pigmentet. Vi rekommenderar därför att man gör en påfyllnad 1 gång per år.

Ungefär 6 veckor efter din första behandling sker en påfyllnad eftersom 20 till 40% av färgen bleknar den första tiden. Denna korrigering inkluderas alltid i vårt pris. 

 

Du är varmt välkommen att boka tid hos oss för 15 minuters gratis konsultation. Enda kravet är att du är 18 år eller äldre. Har du en tatuering sedan tidigare är du också varm välkommen till konsultation för att få en statusbedömning. 

FÖRE


24h innan behandling är det VIKTIGT att:


  • Inte inta mediciner som kan påverka ditt blod (blodförtunning, blödning etc).
  • Inte inta smärtstillande i någon form.
  • Inte dricka kaffe.


Det finns inga krav på att vara avsminkad vid

behandlingstillfället.

UNDER


Kortfattat genomförs följande:

  • Fastställning av formen.
  • Bedövning.
  • Tatuering.
  • Bedövning.
  • Färgning.


Sammanlagd tid är ca 2,5h

(30 min är fastställning av form och 20 min är bedövning).

EFTER


Det kan förekomma lätt rodnad, ömhet, flagning och lite skorpor de första dagarna. Du får med dig vaselin hem för att smörja 3 ggr dagligen under första veckan.

Undvik att tvätta ögonbrynen samma dag som behandlingen genomförts. Undvik också att träna eller basta tills eventuella skorpor läkt.


Efter ca 6 veckor är du välkommen tillbaka för ifyllnad som ingår utan extra kostnad. Här görs en liknande procedur som endast tar ca 1,5h och som läker betydligt fortare.